Bez pieca nie ma piekarni. Jest to dość oczywiste, jednak warto pamiętać także, że to bezpośrednio od jakości tego urządzenia zależy również jakość naszych wypieków. Ze względu na stale powiększającą się ofertę dostępnych pieców piekarniczych, przed zakupem konkretnego modelu powinniśmy sprecyzować nasze oczekiwania. Dobrze wypieczone, chrupie na zewnątrz i miękkie w środku – idealne pieczywo upieczesz z pomocą jakościowego pieca piekarniczego. Zastanawiasz się jak taki wybrać? Świetnie się składa! W treści poniższego artykułu przedstawimy Ci dwa modele pieców piekarniczych wykorzystywanych w piekarniach, a także podpowiemy, jak poradzić sobie z kupnem sprzętu przy małym budżecie. Zachęcamy do lektury!
Piec piekarniczy – poznaj dwa najpopularniejsze modele!
Wśród najbardziej popularnych modeli pieców piekarniczych znajdziemy piece wsadowe oraz konwekcyjne. Obydwa rodzaje dają inne efekty końcowe. Piece wsadowe emitują ciepło przez powierzchnie płyt oraz ściany komór, dzięki czemu wypieki są złociste i znacznie bardziej chrupiące u spodu. Dla odmiany konwekcyjne piece piekarnicze charakteryzuje gorące powietrze krążące wewnątrz komory pieca. Powoduje to, że wypieki są wypieczone równomiernie. To, na jaki model pieca się zdecydujemy, zależy oczywiście od naszych potrzeb oraz wymagań względem sprzedawanych produktów.
Piec piekarniczy – chcesz oszczędzić? Kup używany!
Nie każda osoba chcąca założyć biznes, jakim jest piekarnia, dysponuje dużym budżetem. Jeżeli należysz do tego grona, to mamy coś dla Ciebie. Pamiętaj, że zakup pieca piekarniczego używanego również jest możliwy i możesz dokonać go na przykład tutaj https://bakeres.pl/oferta/maszyny-piekarnicze/. Piec używany pochodzący ze sprawdzonego źródła, przed sprzedażą przechodzi gruntowny serwis, dzięki czemu możemy być pewni, że urządzenie będzie w pełni sprawne. To nasze wypieki są kluczem do sukcesu. W końcu, jeśli mają wysoką jakość, to klienci będę chętnie po nie wracać. Wzbij się, więc na nowe wyżyny i zakup dobry piec pierniczy już dziś.